Arjan van Silfhout

Groeien in mildheid

Momenten van echt contact. Raken aan waar het echt om gaat. Een stapje verder komen. Soms pijnlijk, soms je samen verbazen, vaak kwetsbaar en dan ook weer gewoon lachen om jezelf. Daar waar dat lukt geeft me dat enorm veel energie.

Ik vind het mooi om mee te kunnen werken aan de persoonlijke groei, vooral wanneer dat moeizaam is. Groeien niet in de zin van beter en meer.  Maar groei in hoe je omgaat met je eigenaardigheden en je omstandigheden. Vandaar ook de naam Attvaxa. Att vaxa is zweeds voor groeien/volwasssen worden. Voor deze groei is rust nodig. Zweden ademt voor mij die rust.

Ik ben getrouwd en vader van drie zonen en een dochter. Ik woon in het mooie Hoge Hexel. Ik ben ergotherapeut, psychosociaal therapeut en coach en werk in verschillende functies al een hele tijd in de gehandicaptenzorg. Kernwoorden die in al mijn werkzaamheden naar voren komen zijn: luisteren, vertrouwen, van meerdere kanten naar dezelfde situatie kunnen kijken, een analytisch blik, de verbinding zoeken en mildheid. 

Voor mij is groeien in mildheid misschien wel het belangrijkste in therapie. Want wat kunnen we hard voor onszelf zijn. Groeien in mildheid voor jezelf. Iemand noemde dat treffend: een houding van genade. Een belangrijke voorwaarde om (weer) tot groei en bloei te kunnen komen. Dat leer ik zelf ook met vallen en opstaan.

Een belangrijke bron voor mij in het leren van genade is mijn geloof in God. Een God die mij accepteert zoals ik ben en die hoe dan ook van mij houdt. Voor mij is dat een belangrijke houvast. Een stukje van die onvoorwaardelijke liefde wil ik graag doorgeven. Daarom is ook iedereen welkom!

typisch Arjan

Luisteren
Vertrouwen
Analytisch
Mildheid
Verbinden
Humor